Mega Mall foloseşte cookies pentru a se asigura că vă bucuraţi de cea mai bună experienţă pe site. Aflaţi mai multe aici.

Despre sport cu Radu Restivan, 321sport.ro

27 septembrie 2016
14199534_756514851118748_7532539813496700741_n
  1. Cum ai început să alergi? Cum a apărut pasiunea pentru sport?

Pe la vreo 25 de ani mi-am spus că în această viața mi-ar plăcea teribil de mult să pot alerga un maraton. Condiția fizică din acel moment nu-mi putea permite acest lucru (eram supraponderal, complet neantrenat). Am început să fac sport constant, să slăbesc, iar în momentul în care greutatea mi-a permis am început să alerg. Pasul până la primul maraton nu a fost unul brusc, am încercat să iau lucrurile pas cu pas și să nu ard etape.

  1. Care a fost primul maraton la care ai participat? Ne poți povesti puțin experiența de atunci?

Budapesta 2014, chiar în ziua în care la București se desfșura meciul de fotbal România – Ungaria. Am fost singur în Ungaria, eram în fața primei curse lungi și aveam emoții mai mari ca-n prima zi de școală. Temperatura a fost foarte mare la ora concursului (neobișnuit de mare pentru luna octombrie!), iar cursa a fost extrem de dificilă. Sute de participanți au fost preluați de ambulanțe, însă eu am reușit cumva să termin și, evident, am urlat de bucurie la finish. Am și plâns, trebuie să recunosc. Bucuria m-a copleșit.

  1. La câte maratoane ai alergat până acum?

Cred că aproximativ 15 până în acest moment. Am încercat să nu le număr, ci să mă bucur de fiecare în parte.

  1. Cum s-a deosebit maratonul de la Beijing față de celelalte?

Energia participanților este fantastică! Am văzut curse destul de diferite până acum, însă aceasta a fost deosebită în ceea ce privește atmosfera. 30.000 de oameni optimiști și veseli au luat startul în această cursă, iar pe parcurs am avut ocazia să interacționez cu foarte mulți alergători chinezi. În plus, traseul trece prin cele mai importante părți ale orașului. Cursa de la Beijing nu este un simplu maraton, ci o călătorie prin inima culturii asiatice.

  1. Cum te-ai simțit în momentul în care ai trecut de linia de Finish în Beijing?

Linia de finish a Maratonului de la Beijing se află chiar în Parcul Olimpic care a găzduit Jocurile Olimpice de la Beijing, așadar m-am simțit ca un adevărat sportiv olimpic. Imediat după trecerea liniei de finish am primit și o medalie de aur, ceea ce a transformat experiența într-una pe care nu o voi uita niciodată.

  1. Și shopping-ul poate fi ca un sport te găsim des pe la mall?

Sunt extrem de pasionat de produsele sportive, tocmai de aceea veți găsi pe Youtube un serial de review în care mă puteți vedea vorbind ore în șir despre echipamentul sportiv. Pentru că jobul este foarte solicitant, iar antrenamentele le fac în timpul liber, nu am foarte mult timp pentru shopping: din acest motiv prefer să merg în mall pentru că gasesc toate brandurile într-un singur loc și pot alege și compara produse într-un timp record.

  1. În Mega Mall avem o ofertă mare de branduri sportive. Care este preferatul tău?

Cel mai mult mă bucură diversitatea, motiv pentru care bucuria principală constă chiar în faptul ca se află mai multe branduri sportive! În ceea ce privește alergarea, până acum am folosit produse de la Nike, Asics, adidas, Salomon, S-Karp și multe alte branduri.

  1. În final, ce le recomanzi celor care vor să se apuce de alergat?

În primul rând să meargă la un doctor înainte să se apuce de sport. Este foarte important să primească acordul medicului înainte de a începe să facă sport în mod constant. În al doilea rând este bine să-și aleagă echipament potrivit pentru stilul de alergat și conformația corpului. Iar de aici… este nevoie de voință și multă răbdare. Un maraton nu se face de azi pe mâine, creșterea trebuie să fie treptată, iar rezultatele vor apărea! Iar după primul maraton sunt două variante: ori te îndrăgostești iremediabil de asta, ori nu mai vrei să auzi niciodată de așa ceva!

 

Va invit în fiecare marți la antrenamentele organizate de 321sport în Parcul Herăstrău din București, începând cu ora 19.30 (intrarea de la Pța. Charles de Gaulle). Este un antrenament complex, adresat începătorilor și avansaților deopotrivă. Cred ca este oportunitatea perfectă să vă apucați de alergat!

Abonează-te la newsletter-ul Mega Mall

Fii tot timpul la curent cu ultimele noutăți, promoții și recomandări de modă, frumusețe, lifestyle, tehnologie și filme.

trimite pe email

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește Mega Mall pe Facebook

Citeşte mai departe ...

Property of

Urmărește-ne
și pe

Abonează-te la
newsletter-ul nostru

Urmărește-ne și pe

Harta interactivă Mega Mall

Abonează-te la
newsletter-ul nostru

Adresa de e-mail nu este corectă