Mega Mall foloseşte cookies pentru a se asigura că vă bucuraţi de cea mai bună experienţă pe site. Aflaţi mai multe aici.

Cărțile Eminesciene pe care trebuie să le ai în bibliotecă

11 ianuarie 2017
shutterstock_346574504

Pe 15 ianuarie se împlinesc 167 de ani de la nașterea celui mai mare poet român: Mihai Eminescu. Și cum altfel să sărbătorim această zi, care a schimbat literatura națională, decât prin o serie de lecturi scrise de și despre faimosul autor.

V-am pregătit un ghid de volume pe care trebuie să le ai în în casă indiferent dacă vrei să lecturezi sau nu duminica aceasta. Le găsești în Cărturești și Librarium din Mega Mall:

Poezii de Mihai Eminescu (Cărturești)

9789735046187-2751057-240

Această nouă ediţie restituie o parte însemnată a operei poetice, readucând-o, totodată, la datele ei primordiale: ordonate potrivit anilor când au fost scrise şi însoţite de note ample care evocă elemente biografice sau detalii de atelier, poeziile eminesciene câştigă în puritate. Le putem citi cu adevărat „aşa cum le-a scris Eminescu”, iar nu cum le-au reordonat numeroşii săi editori, de-a lungul timpului.
Ceea ce antologia de faţă desluşeşte, în epura cronologiei sale interne, este viteza de evoluţie a unui poet care, deşi începe a scrie sub auspiciile paşoptismului, duce, cu geniul său, lirica românească la apogeul romantismului, pentru a o ancora apoi în zorii modernităţii, ce vor lumina lumea literară românească abia în secolul posterităţii eminesciene. (Ioana BOT)

Poem cu Poem. Scrisoarea III de Alex Ștefănescu (Librarium)

eminescu-poem-cu-poem-scrisoarea-a-iii-a-produs_imagine

Volumul „Eminescu, poem cu poem. Scrisoarea III” ne dezvață de toate vechile obiceiuri de interpretare care au prezentat în limbaj de lemn poezia eminesciană. Alex. Ștefănescu ne face din nou cunoștință, de data aceasta în cuvinte simple și idei proaspete, cu una dintre cele mai cunoscute poezii din literatura română. Analiza sa cuprinde observații fresh și referințe culturale pe gustul elevilor, tinerilor și iubitorilor de literatură care (re)descoperă astăzi creația eminesciană.

Dulcea mea Doamnă/ Eminul meu iubit. Corespondenţă inedită Mihai Eminescu – Veronica Micle de Mihai Eminescu (Librarium)

dulcea-mea-doamna-eminul-meu-iubit-corespondenta-inedita-mihai-eminescu-veronica-micle-1-produs_imagine

Cuprins: Scrisori ale lui Mihai Eminescu catre Veronica Micle; anul 1879; anul 1880; anul 1881; anul 1882; anul 1883; scrisori nedatate • Scrisori ale Veronicai Micle catre Mihai Eminescu; anul 1878; anul 1880; anul 1881; scrisoare nedatata • Addenda; scrisori ale Veronicai Micle catre Harieta Eminovici; o scrisoare a lui Titu Maiorescu catre Mihai Eminescu; o scrisoare a lui Mihai Eminescu catre Veronica Micle; o scrisoare a Veronicai Micle catre Mihai Eminescu

Cunoaște-l pe Eminescu (Cărturești)

446011-0-240

Volumul urmăreşte viaţa lui Mihai Eminescu, de la copilăria idilică petrecută la Ipoteşti, până la ultimii ani împovăraţi de boală. Nu lipsesc aventurile alături de trupele de teatru ambulant, prietenia cu Ion Creangă şi iubirea mistuitoare pentru Veronica Micle. O carte emoţionantă, despre destinul celui mai important poet din literatura română.

Făt Frumos din Lacrimă de Mihai Eminescu (Cărturești)

9789731984735-1886332-240

Inclusă în colecţia „Pasărea măiastră” de basme româneşti ilustrate de artişti români, povestea lui Făt-Frumos din lacrimă se desfăşoară în aproape 40 de pagini minunat ilustrate de Nura El-Sayed şi reprezintă un cadou perfect pentru micii şi marii cititori de poveşti ilustrate.
Dacă e adevărat ce spune lumea, că pentru feţii-frumoşi vremea nu vremuieşte, atunci poate că şi astăzi Făt-Frumos din Lacrimă colindă prin lume, luptă cu Muma Pădurii şi se însoară cu bălaia Ileană, se face frate de cruce cu împăratul vecin şi i-o aduce drept mireasă pe fata Genarului, călăreşte cai cu şapte inimi sau doineşte din fluier prin codri şi văi. Şi multe alte peripeţii şi minuni cunoaşte feciorul născut din lacrimă, dar nimeni nu le povesteşte mai grăitor decât Mihai Eminescu într-una dintre cele mai frumoase poveşti din literatura română.

Abonează-te la newsletter-ul Mega Mall

Fii tot timpul la curent cu ultimele noutăți, promoții și recomandări de modă, frumusețe, lifestyle, tehnologie și filme.

trimite pe email

Dacă ți-a plăcut acest articol, urmărește Mega Mall pe Facebook

Property of

Urmărește-ne
și pe

Abonează-te la
newsletter-ul nostru

Urmărește-ne și pe

Harta interactivă Mega Mall

Abonează-te la
newsletter-ul nostru

Adresa de e-mail nu este corectă